Artykuł Drabiny III

Miejsce na Twój tytuł

Miejsce na Twój artykuł.

miejsce na Twój podpis

miejsce na datę publikacji

powrót do drabiny III

Więcej treści dla lepszego seo: prawo do czegoś

Jeśli ktoś ma do czegoś prawo, oznacza to, że dysponuje w tym zakresie wolnością.

Jeszcze więcej treści dla lepszego seo: Indyk w jabłkach

20–30 dag piersi z indyka lub indyczego gulaszu pokrojone w kostkę, dwa–trzy kwaskowate jabłka, oliwy z pierwszego tłoczenia tyle, żeby w naczyniu było do pół centymetra tłuszczu, naczynie rozsądnych rozmiarów, płaska łyżeczka masła, sól, pieprz, pieczywo w ilości według uznania. Wykonanie: do rondla dać oliwę, podgrzać i wrzucić mięso. Dość szybko smażyć (tyle minut, żeby mięso puściło sok). Wysmażone mięso wyjąć do miski i odłożyć. Do sosu, który powinien pozostać w rondlu (warunek udanego smaku) dodać obrane i pokrojone np. w plasterki jabłka. Dusić je pod przykryciem aż się przyrumienią (ale nie mogą się przypalić, czyli trzeba zaglądać chyba, że sytuację w rondlu umiesz już ocenić po zapachu). Kiedy jabłka gotowe, dodać do nich odłożone mięso i nie zdejmując z kuchenki wszystko wymieszać, żeby mięso znów się podgrzało. Dodać sól i pieprz do smaku. Ze świeżym pieczywem smakuje najlepiej. Jeść do syta. Jeśli nie ma odczucia sytości, to proszę nie pić kawy i na sytość spróbować poczekać ok. 15–20 minut. Jeśli dalej jej nie ma, to znaczy, że na tę konkretną osobę porcja była za mała. Wtedy to danie nie może być w całości obiadem. Trzeba będzie zjeść coś jeszcze.

Więcej moich przepisów można znaleźć nawet już teraz na stronie o dobrym odżywianiu na co dzień.